PROJECTEK

Kamarazenei projektek

divider

Iowa/Hungary Percussion Project

Az Iowa/Hungary Percussion Project formációt 2012-ben alapította Matthew Andreini (USA – University of Northern Iowa) és Palotás Gábor. A projekt elsődleges célja, hogy ütőhangszeres duóra új művek szülessenek és azokat Magyarországon és Amerikában is bemutassák és népszerűsítsék.

Bővebb információt a http://www.iowahungaryproject.com/ weboldalon találhatnak! A duó számára írt darabok listáját a „Dedikált darabok” menüpont alatt olvashatják.

Marimbiano

A “Marimbiano” nevű formációt Baráth Bálint és Palotás Gábor alapította 2016-ban. A duó létrehozásának egyik célja, hogy koncertjeiken bemutassák a marimba és a zongora hangszerek hasonlóságát, bizonyítva, hogy a két instrumentum méltó párja egymásnak. Emellett a kamarazenélés öröme és a régóta áhított együttjáték lehetősége is motiválta a zenészeket.

Tekintettel arra, hogy a marimba-zongora irodalom nem olyan gazdag, igyekeznek minél több darabot kérni kortárs zeneszerzőktől, ezzel is elősegítve a közöttünk élő művészek gondolatainak megismerését és a kortárs zene eljuttatását a közönséghez.

A Marimbiano számára írt darabok listáját a “Dedikált darabok” menüpont alatt olvashatják.

Palotás Gábor